Artikler

Trøndelagskappleiken i Kimen 2. februar 2019

10.11.18 00:00
av Sissel Rübberdt

Trøndelagskappleiken i Kimen 2. februar 2019

Sammen med Trøndelag Folkemusikklag skal Trondheim Toradergruppe arrangere Trøndelagskappleiken i 2019. Kappleiken skal foregå i Kimen, som er kulturhuset i Stjørdal. Kappleiken er en uhøytidelig konkurranse for folk som er glad i den lokale musikken og dansen i Trøndelag. Kvelden før selve kappleiken inviterer vi til dansekonsert med noen av distriktets beste folkemusikere.

Les mer...
Vel gjennomført kurshelg

28.10.18 16:21
av Sissel Rübberdt

Vel gjennomført kurshelg

Toradergruppa har hatt tre dager med intens kursvirksomhet, der vi har undervist nye og "gamle" toraderentusiaster. Hele 22 kursdeltakere var med denne gangen. Nybegynnere har blitt kjent med toraderens mysterier og viderekommende har lært nye slåtter og kommet videre med teknikk og framføring. Kurset ble avsluttet med en times konsert, der alle deltakerne i grupper fikk framføre en melodi eller to som var lært på kurset. Toradergruppa har de siste årene holdt kurs hvert år i oktober. Det er en stor glede å spre "det glade budskap" og få gjenklang og entusiasme hos andre for dette instrumentet som vi har så mye glede av selv.

Les mer...
Landsfestival i Skjåk 2018

05.08.18 23:32
av Berit Bøysen

Landsfestival i Skjåk 2018

Alt var lagt til rette for en god festival i Skjåk. Vi var 11 som deltok fra gruppa. Foruten 7 damer på torader stilte herrene med tuba, gitar, fløyte og munnspill. Dansespilling, buskspilling, konkurranse og lokale spilleoppdrag sto på agendaen.

Les mer...