Landsfestival i Skjåk 2018

Publisert av Berit Bøysen den 05.08.18. Oppdatert 07.08.18.

Vi kom til Skjåk fra mange kanter onsdag kveld, og starta oppholdet med å spille til dans kl. 22.00. Vi fikk god respons, og høstet nyttige erfaringer for konkurransespilling torsdag. Privat innlosjering i tømmerhus i gangavstand fra festivalområdet skapte en perfekt ramme for oppholdet. 

Vi stilte i klassen lagspel durspel/ trekkspell som første deltaker av 9 påmeldte. Reinlender fra Statsbygd og Skurdalsporten var gode slåttevalg. Gjennomføringa ble en god opplevelse, ikke minst takket være god dialog med Hallingdal lyd. Skurdalsporten, en vakker vals komponert av Edgar Heringstad, høstet gode ord.

Buskspilling og møte med bygda er en viktig del av festivalen for oss. Torsdag spilte vi på kjøpesenteret til begeistring for kunder i alle aldre; det ble dans, bevegelse, tårer og kr 119,50 i capsen. Spillingen på Billingen Seterhotell fredag ble en fin opplevelse for oss og husets gjester fra inn - og utland. En tur dit anbefales (http://billingen.no/). Om kvelden spilte vi på kirkekonsert i Skjåk kirke. Gælisk vals skapte stemning og føyde seg fint inn i et variert program. Siste spilleoppdrag var på vei hjem; minikonsert lørdag og søndag på Sentral´n cafe og isbar i Lom (https://www.sentraln.no/). Det sies at "applausen ville ingen ende ta" og belønninga var banansplit med iskuler store som snøballer. 

Vi må fremheve tilrettelegging for buskspilling. Festivalområdet var innreda med sofagrupper fra ulike tidsepoker, en møteplass som myldra av folk og musikk. En kunne synke så dypt i sofasetet at det knapt var mulig å reise seg, en fordypning av de sjeldne. Dette til tross - flere kom seg opp og fikk testa dansesko med rågummisåle. Med idrettsteip under såla og topp gammeldansmusikk gikk dansen lekende lett.

Lurer du på hvordan det gikk med oss i konkurransen? Vi ble nr 7 av 9 med 64 poeng.

Resultatliste her: https://resultat.folkorg.no/resultater/?kid=38&klid=450.

Her kan du se opptaket fra Folkorg som ligger på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=U5B4JtLB0YM


Kommentarer