Pangstart på høstens øvinger

Pangstart på høstens øvinger

Publisert av Sissel Rübberdt den 18.08.22. Oppdatert 18.08.22.

Trondheim Toradergruppe har hatt en sommer med mange aktiviteter. Det blir også mye aktivitet til høsten, hvis virus og andre ytre faktorer tillater det. I forbindelse med Folkemusikkens dag i Frivillighetens år har noen av oss har bidratt på en opptreden som barn på Singsaker skole arrangerte før skoleavslutning. Samme dag holdt vi konsert i kapellet på Thomas Angells hus. Vi har deltatt på kommunens FinnFramFest med rekruttering som mål og vi har spilt til St. Hans på Sverresborg Museum (se egne artikler). En stor delegasjon var i Vågå på Landsfestivalen i gammaldansmusikk, der vi for det meste hørte og så og ble inspirert, men også hadde ei lita spilleøkt på en kafe.  

Onsdag 17. august startet høstsemesteret med mye lyd og spetakkel. Vi har inntatt nye øvingslokaler - noe vi så fram til, da vi i fjor hadde ganske triste lokaler i en rivningsklar skole. Høstens første øving hadde som tema sceneopptreden, med vekt på bevegelse (vi har kanskje en tendens til å stivne som saltstøtter mens vi spiller).

Dessuten måtte vi øve på låter til det store spellemannstreffet i Eikesdal, der vi skal treffe våre venner fra BUL Nidaros, Romsdal spelemannslag og Offerdal spelmanslag - samt låter til Trøndelagskappleiken i Steinkjer 16. september. Høsten byr også på kurs med Tom Willy Rustad, og vi skal sjøl arrangere kurs i torader og munnspill (se egen artikkel). Vi skal vel klare å få dagene til å gå også i høst!