Aktiviteter

Trondheim Toradergrupe (heretter kalt TT) tar på oss ulike oppdrag. Vi spiller de fleste St. Hans-aftener og julemarkeder på Sverresborg museum, juletrefest som arrangeres av Lions på Sverresborg skole, av og til på onsdagsdansen som arrangeres av Klæbu torader- & danselag og gjerne til underholdning på eldresentre i Trondheim.

Om sommeren drar vi som regel på tur. Da opptrer vi i alt fra pub til kirke. Vi har vært på Shetland og i Bretagne. I 2017 reiste vi til Sula og Mausundvær. I 2018 turné på Fosen, der vi blant annet spilte i Harbakhula i Åfjord (en spektakulær opplevelse) og på museet Kystens Arv i Stadsbygd.

Som regel holder TT kurs om høsten. Da stiller medlemmene opp som instruktører eller hjelpeinstruktører. Vi underviser både i torader, munnspill og av og til også i Tuba.

År om annet arrangerer vi, eller deltar i, spellmannstreff med våre gode venner i Offerdals Spelmanslag, Spelmannslaget i BUL Nidaros og Romsdal Spelemannslag. Det går på omgang hvem som arrangerer.

TT har deltatt i Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Oppdal 2017 og i Skjåk i 2018, der vi konkurrerte i kategorien lagspel durspel/trekkspel. Vi kan vel si at vi gjorde et bra hopp fra 9. plass i 2017 til 7. plass i 2018.

TT tok initiativet til en hyldningskonsert til ære for musiker og komponist Edgar Heringstad høsten 2017. Konserten ble holdt i Kimen kulturhus i Stjørdal og ble en stor suksess, med folkemusikere fra alle kanter av landet. Arrangementet ble for vår del kombinert med spelmannstreff med våre venner i BUL, Offerdal og Romsdal.